Wat kun je met een slim slot?

Wat kun je met een slim slot?

Er komen steeds meer slimme sloten op de markt. Wat zijn slimme sloten en wat kun je ermee? Dat lees je in deze blog.

Wat zijn slimme sloten?

‘Slimme sloten’ zijn sloten die je met technologie kunt openen, je hebt hierdoor dus geen sleutels meer nodig om een slot te openen. Een slimslot kun je simpelweg openen met je smartphone. Dit is erg handig als je vaak je sleutels verliest! Moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet je mobiele telefoon kwijtraakt…  In het verleden werden slimme sloten vooral toegepast bij bedrijven, dit vanwege de hoge prijzen. De laatste jaren zijn deze sloten ook goed betaalbaar voor consumenten. De Nemef Entr is een populaire smart lock welke al veel verkocht is. Je kunt hiermee met je telefoon, een afstandsbediening of een keypad de deur openen. Super handig.

Nemef Entr

Waarom een slim slot aanschaffen?

Een slim slot klinkt misschien overbodig, maar het is wel een hele handige gadget! Allereerst is het handig voor als je vaak je sleutels kwijt bent; je kunt een slim slot openen met je smartphone. Daarnaast bieden de meeste slimme sloten de mogelijkheid om het slot te openen op afstand. Je kunt andere mensen tevens rechten geven om je deur op bepaalde tijden te openen. Handig voor bijvoorbeeld de schoonmaker of de buurman die de planten water komt geven.

Slimme slot gebruiken

Slimme sloten kunnen heel makkelijk op de huidige cilinder worden geplaatst. In de meeste gevallen plaats je het slimme slot op de cilinder en schroef je deze vast. Vervolgens koppel je het slimme slot aan je smartphone en deze is klaar voor gebruik! Ben je bang dat een slim slot niet veilig is? Dat is niet nodig, want een slim slot is zeer veilig. Een slim slot is erg lastig te hacken. Het is voor inbrekers veel eenvoudiger om een gewoon slot open te breken. Daarnaast kun je je sleutels niet meer verliezen.

Reacties zijn gesloten.