Je kinderen beschermen tegen het internet

Je kinderen beschermen tegen het internet

De meeste kinderen van tegenwoordig beschikken over een laptop en/of een mobiele telefoon. De laptop hebben ze in veel gevallen nodig voor het volgen van lessen en een mobiele telefoon is voor kinderen meer een gewild product, want iedereen heeft er 1. Het is goed dat kinderen op jonge leeftijd kennis leren maken met de digitale wereld, want ze zijn de toekomst en in de toekomst zullen we leven in een digitale wereld. Helaas kan het internet ook zeer gevaarlijk zijn voor kinderen. Kinderen kennen de risico’s van het internet niet en weten ook niet goed wat de gevolgen zijn. Neem je de veiligheid van je kinderen ook serieus? Dan is dit artikel zeker voor jou bedoeld. 

Verplicht je kinderen gebruik te maken van een antivirusscanner 

De meeste kinderen weten niet precies wat een computervirus is en weten ook niet wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Zodra je kind besmet word met een computervirus, dan kunnen de gevolgen enorm zijn. Cybercriminelen kunnen live met je kind meekijken met wat je kind aan het doen is. Ze kunnen dan ook de camera openen om beelden op te nemen, maar ook is het mogelijk dat ze geluidsfragmenten opnemen met de microfoon. Daarnaast is het ook mogelijk dat de wachtwoorden van je kind gestolen worden of dat er gevoelige informatie op straat komt te liggen. Dit wil je natuurlijk altijd zien te voorkomen en daarom is het erg belangrijk om altijd een virusscanner zoals een McAfee Antivirus pakket voor je kind aan te schaffen. 

Schakel ouderlijk toezicht in 

Het is als ouder belangrijk om te weten wat je kind aan het doen is op het internet. Het is vervelend om elke keer de telefoon of de laptop van je kind te vragen, want dit kan overkomen alsof je je eigen kind niet vertrouwd, terwijl je je kind juist wilt beschermen. Door een McAfee antivirus pakket te installeren op de telefoon en laptop van je kind, kun je altijd vanaf je eigen mobiel of laptop inzien wat je kind aan het doen is. Dit wordt ook wel ouderlijk toezicht genoemd en is onderdeel van vrijwel elk antivirus pakket. 

Leer je kind dreigingen te herkennen 

Als je jezelf goed weet te beschermen tegen verschillende dreigingen, maar ook verschillende dreigingen kent, dan is het raadzaam om dit aan je kinderen door te geven. Zoals je in de inleiding van deze tekst hebt kunnen lezen, zijn de kinderen de toekomst en gaan ze in een complete digitale wereld leven. In de toekomst zullen er dus meer nieuwe dreigingen ontstaan en is het belangrijk dat je kind deze weet te herkennen!

Reacties zijn gesloten.